"קונה תמיד היה הפסגה": הת'ר ג'קסון בראיון מיוחד

הטריאתלטית המעוטרת, שסיימה 4 פעמים בטופ 5 באליפות העולם באיש ברזל, מדברת על המעבר שעשתה לגראבל וריצות אולטרה-שטח, מצב הענף הטריאתלון כיום, וגם: התזונה הנכונה עבורה ואיך היא מצליחה לשלב הכל
  1. רוב קוראינו ודאי מכירים אותך כאחת הטריאתלטיות הטובות בעולם, אך בשנים האחרונות עשית הסבה לגראבל וריצות אולטרה. ספרי קצת על השינוי, מה גרם לך להחלטה?
    עשיתי את המעבר לרכיבת גראבל ומרוצי אולטרה טרייל בסתיו 2022. היו הרבה שינויים בספורט הטריאתלון ובמרוצים המקצועיים בפרט שגרמו לי לפחות מוטיבציה להמשיך לשחות, לרכוב ולרוץ. גם ביליתי את כל תקופת הקורונה בבידוד בשבילים ביער על האופניים שלי ופשוט התאהבתי בלהיות יותר בטבע, לרוץ ולרכוב במעלה ובמורד ההרים מאשר במסלולי הטריאתלון הסלולים.
  2. היום כשאת מסתכלת מבחוץ על הטריאתלון למרחקים ארוכים, מה דעתך על ההתקדמות של הענף?
    בהחלט יש התקדמות ברמה המקצועית עם סדרות חדשות (כמו T100) כהזדמנות למקצוענים להתחרות על כסף. אבל מנקודת מבט רחבה יותר, הספורט בהחלט השתנה מספורט עממי עם הרבה אירועים קטנים באגמים מקומיים לספורט תחרותי להשגת הזמנים המהירים ביותר שלך. בימינו, יש בענף אווירה הרבה יותר מדעית ומחושבת מאשר לפני 20 שנה כשאנשים פשוט היו מגיעים לשחות, לרכוב ולרוץ הכי מהר שהם יכולים וכולם היו מבלים יחד אחרי.
  3. כמי שסיימה ארבע פעמים בטופ 5 באליפות העולם בקונה, מה דעתך על ההפרדה בין בנשים לגברים באליפות והפיצול לשני אתרים שונים?
    לא הייתי מעריצה של השינוי הזה וזה היה אחד מהסיבות שהתחלתי לחפש מטרות או סוגי ספורט אחרים שיניעו אותי. עבורי, קונה תמיד הייתה הפסגה – אליפות העולם של ספורט הטריאתלון ולא יכולתי להאמין שהם הולכים להעביר אותה מהאי הגדול. בעוד שלקיים ימי תחרות נפרדים לגברים ולנשים מאפשר להאיר את הזרקור על כל מגדר, אני חושבת שזה מפחית מהאווירה הכללית של הספורט. תמיד נהניתי לחלוק את המסלולים עם גברים ולראות את המרוץ שלהם מתפתח כשאנחנו רוכבים או רצים אחד ליד השני על אותו מסלול. בנוסף, קיום שני אתרים נפרדים מקשה מאוד על נסיעה כמשפחה אם שני בני הזוג מתחרים, וגם מאוד יקר!
  4. מה ההבדל מבחינתך בין טריאתלון המרחקים למרוצי הגראבל והאולטרה שטח?
    ובכן, הכי חשוב, אני לא צריכה לשחות! (צוחקת) אני חושבת שהאווירה בכל אחד מהספורט האלה שונה מאוד עם וייבים שונים.
  5. הגראבל צובר תאוצה גם בישראל בימים אלו, מה הטיפים שלך לרוכבים שמתחילים בתחום?
    זה כל כך מרגש! העצה הגדולה ביותר שלי היא לחפש אופניים עם מרווח צמיגים רחב ככל האפשר. זה מאפשר גמישות רבה בבחירת הצמיגים בהתאם לשטח או למרוץ. בימינו יש אופניים שיכולים להתאים לצמיגים של אופני הרים, מה שיאפשר רכיבה הרבה יותר נוחה, יציבה ומהנה. העצה שלי היא גם פשוט ליהנות מזה – לרדת מהכבישים העמוסים וליהנות מהמגוון שהשבילים מאפשרים לך.
  6. את רגילה להתאמן בכמה ענפים במקביל מן הסתם, אבל איך את מחלקת את הזמן ביום-יום בין האופניים לריצה?
    האימונים שלי כרגע די שווים מבחינת נפח בין הרכיבה לריצה. אני מתאמנת כ-20-25 שעות בשבוע וזה בערך 50/50 של שעות רכיבה וריצה. כל יום אני עושה את שניהם, אבל זה תלוי בסוג הספורט ובמיקוד של היום או השבוע, אם האימון יהיה בעצימות גבוהה, או יהיה מבוסס כוח, גבעות, עבודה מהירה וכו'.
  7. איך את מתכוננת כיום לתחרות מבחינה מנטלית? יש הבדל לעומת ההכנות בתור ספורטאית מתחילה?
    במשך כל הזמן שאני מתחרה, ימי המרוץ עדיין דומים מאוד לשנים הראשונות שלי. אני עדיין מתרגשת וצריכה לעבוד על עצבי המרוץ בימים שלפני על ידי מעבר על האימונים שלי, לדעת שאני מוכנה, מעבר על אסטרטגיית המרוץ שלי ופשוט לדמיין את כל התרחישים האפשריים. ככל שאני מרגישה מוכנה יותר, בדרך כלל אני רגועה ונרגשת יותר, מה שאומר יום מרוץ הרבה יותר טוב!
  8. איך את מכינה את עצמך מבחינה תזונתית לתחרות או אימון?
    לרוב התזונה שלי באימונים היא בדיוק כמו בימי מרוץ. לפעמים אני מנסה אסטרטגיות שונות במהלך אימונים שונים כדי לראות אם משהו אחר עובד טוב יותר. אך שום דבר חדש ומטורף ביום המרוץ שלא ניסיתי קודם. מוצרי הרבלייף הם חלק מהתזונה שלי במהלך אימונים ובתחרויות, הם מספקים לי בדיוק את מה שאני צריכה.
  9. יש הבדל בתזונה בין הכנה לתחרות אולטרה טרייל לבין הכנה לתחרות גראבל?
    אני בהחלט מסתמכת יותר על תזונה נוזלית במרוצי הגראבל מאשר במרוצי הריצה. יש מרוצים שפני השטח הם סופר טכניים ומאוד קשה להוריד את הידיים מהכידון, לכן אני משתמשת בעיקר ב-CR7 Drive של הרבלייף לטובת ההידרציה שלי במהלך מרוצי הגראבל, כך אני יכולה פשוט לשתות את כל הקלוריות והאלקטרוליטים שלהם אני זקוקה במהלך המירוץ. מרוצי הריצה הם ארוכים יותר משמעותית, אז אני צריכה להסתמך על מקורות אחרים של פחמימות ובעיקר מלח, כי לאחר כ-10 שעות של מאמץ, קשה לעכל רק משקאות ספורט או מוצרי ספורט ולכן אני משתמשת יותר במזון מוצק כמו תפוחי אדמה מבושלים מומלחים או חמוצים או אבטיח.
  10. איך נראית ארוחת בוקר טיפוסית עבורך כשאת באימונים?
    כרגע ארוחת בוקר טיפוסית כוללת סוג כלשהו של ביצים עם גבינה מפוזרת מעליהן, יחד עם קצת גבינת קוטג' ואולי סלט קטן של חסה, עגבניות, מוצרלה ואבוקדו. כרגע אני משתמשת בתזונה עתירת שומן ודלת פחמימות כדי לנסות לעבוד על אופטימיזציה של שריפת שומן באימונים ובמרוצים. אבל אני גם לא מאוד, מאוד קפדנית. אם אני מרגישה נמוכה באנרגיה אז אולי אוכל קערת שיבולת שועל עם פירות ויוגורט לפני יום אימונים גדול.
  11. מהי העצה הטובה ביותר שלך לימים שאת לא מרגישה במיטבך אך עדיין צריכה לעמוד ביעדי האימון שלך?
    העצה הכי טובה שלי למקרים שעייפים ואין רצון או חשק הוא להתחיל לזוז. פשוט לצאת מהדלת ולומר לעצמכם שאתם הולכים לרוץ 10 דקות ולחזור. לרוב מתחילים את האימון וגם מסיימים אותו, העייפות מתפוגגת. אך אם יצאתם ולאחר כמה דקות אתם עדיין מרגישים נורא, פשוט תחזרו ואל תתעכבו על זה יותר. תנסו שוב למחרת. לפחות הייתם קצת בתנועה. כל יום הגוף שלנו מרגיש אחרת ובחלק מהימים זה בסדר אם הוא פשוט צריך מנוחה.
  12. מה היה המסלול הכי מאתגר עבורך בכל הקריירה שלך ולמה?
    אני חושבת שקונה היה כנראה המסלול הכי מאתגר בגלל כל האלמנטים – תמיד היה חם מאוד, רוחות חזקות והמתחרים הטובים ביותר בעולם.
  13. מהי התחרות הבאה שאליה את מתכוננת עכשיו ומה היעד המרכזי הבא?
    המטרות הגדולות שלי ל-2025 הן מרוץ האופניים Unbound Gravel 200 מייל, מרוץ השבילים- Western States 100-Mile Endurance Run, ומרוץ השבילים Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) 100 מייל אבל יהיו לי מרוצי הכנה כל העונה למטרות הגדולות האלה. המרוץ הראשון שלי ב-2025 יהיה מרוץ השבילים Black Canyon 100k  ב-8 בפברואר.

 

שתפו עם החברים

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook